nederland

Opnieuw veel belangstelling open dag KNRM

30 april 2016Leestijd: 1 minuut

IJMUIDEN (ANP) – Ongeveer 20.000 belangstellenden zijn zaterdag afgekomen op de open dag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Op alle reddingstations van de KNRM was van alles te doen. Op Ameland kon worden meegevaren en het station in Wijk aan Zee hield een demonstratie van een redding op zee.

Niet alleen in de kustplaatsten waren activiteiten. Zo konden bezoekers in Dordrecht helpen bij het blussen met een brandweerauto. In veel plaatsen deden ook andere hulpdiensten mee.

Vooral veel van de ruim 90.000 donateurs zijn naar de open dag gekomen, zei een woordvoerder. ,,Op die manier kunnen ze zien wat er met hun donatie gebeurd.” Dit jaar waren er ongeveer evenveel bezoekers als de afgelopen jaren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.