nederland

Museon bekijkt voorwerpen uit oorlog

28 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Mensen die nog voorwerpen of documenten uit de Tweede Wereldoorlog hebben, kunnen die zaterdagmiddag laten bekijken in het Museon in Den Haag. Het museum wil dergelijk materiaal graag bewaren voor de toekomst. De actie heet ‘Niet weggooien’.

De hele middag zijn er medewerkers van Museon aanwezig om hun blik over de meegebrachte voorwerpen te laten gaan. Volgens het museum duiken er zoveel jaar na de oorlog nog altijd bijzondere dingen op, soms bij een verhuizing, soms bij de verbouwing van een woning of bij het opruimen van een zolder. Het kan variëren van een stapeltje brieven of foto’s tot dagboeken, documenten of voorwerpen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.