nederland

Man dood na sprong van steiger nabij brand

30 april 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Na een grote brand in de Amsterdamse Wijdesteeg is de vermoedelijke brandstichter van een steiger gesprongen en overleden. De verwarde man stond zaterdagmiddag een tijdje te balanceren op de steiger die rond enkele renovatiepanden staan. Hij haalde daar halsbrekende capriolen uit tot schrik van het publiek.

De politie gaat uit van brandstichting omdat op een aantal plekken brand uitbrak. De man gooide spullen naar beneden. Om hem veilig naar beneden te krijgen, kwamen een arrestatieteam en een onderhandelaar. Maar er was bijna geen contact met de man mogelijk. Er is nog overwogen om een luchtkussen neer te leggen. Dat is uiteindelijk niet gedaan omdat de man heen en weer liep. Een luchtkussen heeft maar een beperkt bereik.

Om de hulpdiensten alle ruimte te geven werd de Spuistraat afgesloten. De brandweer rukte met groot materieel uit.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.