nederland

KNRM doet reddingstations open voor publiek

30 april 2016Leestijd: 1 minuut

IJMUIDEN (ANP) – De KNRM houdt zaterdag weer de landelijke open dag. Op Reddingbootdag gaan alle 45 reddingstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij open voor het publiek.

Op alle stations in het hele land is van alles te doen. Meevaren kan hier en daar ook, zoals in Ameland. In Dordrecht kunnen belangstellenden blussen met een brandweerauto, want op veel plaatsen doen ook andere hulpdiensten mee aan het programma. Het station Wijk aan Zee houdt een demonstratie van een redding op het strand.

Bij de KNRM draait met 1300 vrijwilligers. De open dag is ook bedoeld om donateurs te informeren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.