nederland

Kamer wil Draghi zelf horen

28 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer nodigt Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank (ECB), uit om zijn beleid uit te leggen aan de commissie voor Financiën. SP-Kamerlid Arnold Merkies kwam met het voorstel omdat er veel vragen liggen over onder meer de rente.

Merkies wil met een aantal van zijn collega’s ook weleens meer weten over het stimuleringsprogramma van 80 miljard per maand en de gevolgen daarvan. Hij heeft goede hoop dat Draghi gehoor zal geven aan de invitatie, omdat hij ook in Duitsland tekst en uitleg gaat geven.

Het lijkt er ook wel in te zitten. ,,Wanneer hij zo’n uitnodiging krijgt voor een informele uitwisseling van standpunten, zal hij dat uiteraard overwegen, met inachtneming van timing en beschikbaarheidsbeperkingen, zoals hij ook heeft gedaan met vergelijkbare uitnodigingen van andere parlementen”, liet de ECB naderhand weten.

Draghi doet behalve Duitsland ook Spanje, Finland, Italië en Frankrijk aan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.