Honderd asielzoekers in Nederland herplaatst

20 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De afgelopen dagen zijn 94 vluchtelingen vanuit Griekenland in Nederland aangekomen. Dat meldde staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) woensdag in de Kamer. De opname maakt deel uit van de Europese afspraak om 160.000 vluchtelingen te verspreiden over de EU.

Het gaat dan om vluchtelingen die in Griekenland en Italië waren aangekomen. De herplaatsing is onder meer bedoeld om het overbelaste opvangsysteem in deze beide landen te ontlasten. Nederland moet in twee jaar tijd maximaal 9000 asielzoekers opnemen.

Het zijn vooral gezinnen uit Syrië die deze week hier zijn gekomen, maar er zijn ook Irakezen en Eritreeërs bij. De meeste asielzoekers hebben inmiddels een asielvergunning ontvangen. Dijkhoff is volgende week in Griekenland en zal dan ook overleggen over de komst van de volgende groep vluchtelingen.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.