nederland

Aantal asielaanvragen gestegen

28 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Het aantal mensen dat vorige week asiel in Nederland heeft aangevraagd, is gestegen. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie ging het om circa vierhonderd mensen. Een week eerder kwamen er nog ongeveer driehonderd asielaanvragen binnen.

Een ,,substantieel deel” van de instroom bestond uit mensen die uit veilige landen komen, meldt het ministerie. Voor deze groep bestaat een versnelde procedure. Mensen uit deze landen maken amper kans om hier te mogen blijven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.