nederland

30 maanden cel Angels-president Haarlem

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

HAARLEM (ANP) – President Lysander de R. (34) van de Haarlemse afdeling van motorclub Hells Angels verdwijnt vanwege verboden wapenbezit en mishandeling dertig maanden achter de tralies. Dit heeft de rechtbank in Haarlem vrijdag bepaald. Tegen de man, die direct na het voorlezen van het vonnis werd afgevoerd naar de gevangenis, was twee weken geleden drie jaar cel geëist.

Volgens de rechtbank is bewezen dat De R. betrokken was bij een omvangrijk wapenarsenaal dat in september 2014 werd gevonden in een loods in de Spaarnestad. Daarnaast werd hij bestraft voor zijn rol bij een caféruzie in Heemskerk, eind 2014. Daarbij liepen meerdere mensen letsel op.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.