Van der Sloot belooft openheid over Holloway

06 februari 2016Leestijd: 1 minuut

RIJSWIJK (ANP) – De in Peru voor moord veroordeelde Joran van der Sloot wil een deal sluiten met justitie in Nederland. ,,Ik zal volledige openheid van zaken geven, ook over de verdwijning van Natalee Holloway”, zegt hij in een zaterdag verschenen interview met De Telegraaf.

Van der Sloot hoopt er zelf ook iets uit te slepen: overplaatsing naar een Nederlandse gevangenis. Dat kan aangezien Peru, waar hij vastzit voor de moord op Stephanie Flores, sinds twee jaar een verdrag heeft met Nederland dat het mogelijk maakt gevangenen in eigen land hun straf te laten uitzitten.

De 28-jarige Nederlander heeft brieven over zijn plannen geschreven aan de Nederlandse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij beseft dat hij de schijn tegen heeft. Maar: ,,Na al mijn leugens en bedrog is het nu tijd voor de waarheid.’’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.