‘Uitspraak over Van der G. teleurstellend’

19 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Joost Eerdmans van het Burgercomité tegen Onrecht is ,,zeer teleurgesteld’’ over de uitspraak van de rechtbank in Den Haag om Volkert van der G. niet langer te verplichten psychologische behandeling en begeleiding te laten ondergaan. Eerdmans was partijgenoot van Pim Fortuyn die in 2002 door Van der G. werd doodgeschoten.

,,Als ik zie wat hij op televisie allemaal verkondigde, denk ik dat hij wel degelijk nog hulp nodig heeft’’, zegt Eerdmans. Hij vindt de uitspraak van de rechtbank discutabel, omdat Van der G. de voorwaarden voor zijn vrijlating zou hebben geschonden. ,,Wij bekijken de mogelijkheden om een dwangprocedure tegen Van der G. te starten. We blijven hem wat dat betreft juridisch op de hielen zitten.’’

Justitieminister Ard van der Steur zei vrijdagmiddag teleurgestelde reacties wel te begrijpen, maar hij onthield zich van commentaar. Het Openbaar Ministerie gaat de uitspraak bestuderen en dat kan volgens Van der Steur misschien nog tot een hoger beroep leiden. Daarom wil hij zich er op dit moment niet mee bemoeien.

Advocaat Willem Jebbink van Van der G. wilde vrijdag geen commentaar geven op de uitspraak van de rechtbank in Den Haag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.