nederland

Stormloop op kaarten Pinkpop

20 februari 2016Leestijd: 1 minuut

LANDGRAAF (ANP) – Er is zaterdag een run ontstaan op de kaarten voor Pinkpop. Om 10.00 uur begon de verkoop en krap een uur later waren er al geen weekendkaarten voor drie dagen meer beschikbaar, meldde Pinkpop-baas Jan Smeets. ,,We hebben alle records verbroken”, zegt Smeets. ,,De kaartverkoop is nog nooit zo snel gegaan.”

Kaarten zijn te koop via de website van Ticketmaster, maar ook via de winkels van Primera en ruim twintig andere voorverkoopadressen verspreid over het land. Op veel plekken stonden lange rijen.

Dagkaarten zijn nog wel beschikbaar. Daarbij is vooral veel vraag naar kaarten voor de zondag, wanneer Paul McCartney het podium beklimt. Voor elke dag zijn 67.000 kaarten te koop, waarvan 40.000 weekendkaarten.

Paul McCartney

Het driedaagse muziekfestival vindt plaats van vrijdag 10 juni tot en met 12 juni in het Limburgse Landgraaf. Ex-Beatle Paul McCartney sluit het festival af, maar bezoekers staan ook optredens te wachten van artiesten als Lionel Richie, de Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers, de Duitse metalband Rammstein en Douwe Bob. Die laatste vertegenwoordigt Nederland later dit jaar op het Eurovisiesongfestival. Het is dit jaar de 47e editie van Pinkpop.

Ook twee jaar geleden, toen The Rolling Stones op het festival stonden, ging de kaartverkoop snel. Na een uur waren geen kaarten meer te koop voor de dag dat de Stones optraden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.