nederland

‘Snel einde maken aan megalocaties’

10 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman wil dat ,,staatssecretaris Klaas Dijkhoff snel een einde maakt aan alle megalocaties en inzet op kleinschalige opvang.”

Voortman wil ook ,,meteen meer personeel voor toezicht, vertrouwenspersonen en tijdelijke safehouses voor bedreigde personen in de megalocaties.”

De Nationale ombudsman en het College voor de Rechten van de Mens stelden woensdag dat de noodopvang van de asielzoekers in het tentenkamp Heumensoord bij Nijmegen veel beter moet.

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind pleit voor meer en kleinere opvanglocaties door het hele land. ,,Bovendien moet er een vertrouwenspersoon komen, waar asielzoekers naar toe kunnen als zij bijvoorbeeld bedreigd of geïntimideerd worden. Homo’s, christenen en andere kwetsbare groepen moeten zich veilig kunnen voelen in de opvanglocaties en azc’s.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.