Schiphol wil snelle aanpak paspoortcontroles

19 februari 2016Leestijd: 1 minuut

SCHIPHOL (ANP) – Schiphol wacht een ,,heel hete zomer” als er geen extra geld beschikbaar komt om de lange wachtrijen bij de paspoortcontrole aan te pakken. Daarvoor waarschuwde topman Jos Nijhuis vrijdag.

De Koninklijke Marechaussee kampt volgens Nijhuis al jaren met tekorten. Door het verhoogde dreigingsniveau en de toestroom van asielzoekers is de bezetting op Schiphol alleen maar verder onder druk komen te staan.

,,Wij hebben dringend behoefte aan een oplossing voor de korte én lange termijn”, zei Nijhuis. ,,Wat ons betreft wordt er in de Voorjaarsnota financiële ruimte vrijgemaakt voor de oplossing van dit probleem. Dat is snel naar Haagse begrippen, maar niet naar die van Schiphol.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.