nederland

Regels ritueel slachten aangescherpt

17 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De regels voor het ritueel slachten van dieren worden aangescherpt. Een belangrijke verandering is dat het vlees alleen nog maar voor de Nederlandse markt mag worden gebruikt. Op dit moment verdwijnt nog vrij veel ritueel geslacht vlees naar het buitenland. Ook gaat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) permanent toezien op het slachten.

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) heeft met de joodse en islamitische organisaties afspraken gemaakt over de nieuwe regels. Van Dam vindt de ,,huidige uitvoeringspraktijk niet acceptabel”, schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer. De nieuwe regels worden volgend jaar van kracht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.