nederland

Paul McCartney echt naar Pinkpop

15 februari 2016Leestijd: 1 minuut

LANDGRAAF (ANP) – Het zong al rond, maar maandag is het officieel bekendgemaakt: Paul McCartney staat op Pinkpop. Hij sluit op zondag 12 juni het festival af. Het is voor het eerst dat McCartney (73) op een Nederlands festival staat, zegt festivaldirecteur Jan Smeets.

,,Ik ben erg trots op de komst van Sir Paul McCartney, een van de grootste artiesten van de wereld komt naar Pinkpop 2016. Een artiest die eigenlijk nooit op het verlanglijstje stond, gewoonweg omdat dat nooit mogelijk zou kunnen zijn. Een Beatle op Pinkpop, dat is toch bijna niet te geloven.” Daarmee zijn de drie headliners bekend, behalve McCartney zijn dat Red Hot Chili Peppers en Rammstein.

Paul McCartney zelf laat via de organisatie van Pinkpop weten dat hij van plan is met een groot feest af te sluiten. ,,Nog nooit eerder stond ik op een festival in Nederland, dus is het voor mij en het publiek een spannende nieuwe ervaring, maar we gaan zeker met z’n allen rocken. Bereid je voor Pinkpop, we komen er aan. Ik zie jullie in juni.”

Rock Werchter

De 47e editie van Pinkpop is op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016 op het festivalterrein van Megaland in Landgraaf.

Later in de maand, op donderdag 30 juni, staat McCartney op Rock Werchter. Dat festival, in België, is van 30 juni tot en met zondag 3 juli. Ook de baas van dit festival, Herman Schueremans, is blij met de komst van de ex-Beatle: ,,De nummer 1 van mijn wish list.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.