nederland

Oppositie valt Rutte aan op inperken instroom

11 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De oppositie gelooft er niets van dat de vluchtelingenstroom vanuit Turkije naar Europa op korte termijn sterk wordt ingedamd, zoals het kabinet beweert. Premier Mark Rutte moet een eerlijk verhaal houden over het doel en de aantallen, stelden veel oppositiepartijen donderdag in een lang en stekelig debat over de vluchtelingencrisis.

Doet Rutte dat niet en komen de gewekte verwachtingen niet uit, dan roept dat scepsis op en dat is schadelijk voor de politiek, vindt de oppositie. ,,De premier doet aan wensdenken. Maar je moet niet beloven wat je niet kunt waarmaken”, zei GroenLinks-leider Jesse Klaver. Op die manier gaat het draagvlak voor de opvang van vluchtelingen nog verder omlaag, denkt Klaver, net als SP, D66, ChristenUnie en Groep Kuzu/ztürk.

Rutte ontkende dat hij met cijfers aan het goochelen is.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.