nederland

Nederlandse slepers trekken Indian Ocean vlot

09 februari 2016Leestijd: 1 minuut

HAMBURG (ANP) – Het containerschip CSCL Indian Ocean is dinsdagochtend vroeg losgetrokken door slepers van Smit Salvage. Het 400 meter lange vaartuig was vorige week op weg naar Hamburg vast te komen te zitten op een zandbank in de Elbe.

Volgens een woordvoerder van het Duitse Havariekommando, het commandocentrum voor maritieme noodgevallen, werd het schip rond 2.20 uur vlotgetrokken. ,,We gaan nu eerst kijken of het vaartuig technisch in orde is”, aldus de zegsman. Daarna kan het gigantische containerschip doorvaren naar Hamburg.

De slepers waren gemotiveerd dinsdag alles op alles te zetten. Als de operatie was mislukt, hadden de komende weken containers van het schip moeten worden getakeld om het vaartuig lichter te maken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.