‘Nederlands paar doodgereden op Lanzarote’

06 februari 2016Leestijd: 1 minuut

COSTA TEGUISE (ANP) – Een Italiaanse vrouw heeft op het Spaanse eiland Lanzarote een Nederlands koppel doodgereden. Het ongeluk vond donderdagavond rond 21.45 uur plaats. Het stel stak op een zebrapad de straat over toen de man (70) en vrouw (68) werden gegrepen door de huurauto van de Italiaanse.

De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen, de vrouw bezweek later in het ziekenhuis. De Italiaanse vrouw van 27 had gedronken, meldde de lokale krant Noticias7 zaterdag. Vrijdagmiddag was ze nog op vrije voeten. Een aanklacht is er nog niet tegen haar ingediend.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft zaterdag bevestigd dat het echtpaar om het leven is gekomen, maar kon verder geen details geven over de toedracht en de leeftijd van de man en vrouw.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.