nederland

Mogelijk streekfunctie school Heumensoord

15 februari 2016Leestijd: 1 minuut

NIJMEGEN (ANP) – De Heumensoordschool voor kinderen van asielzoekers die in een noodopvang wonen, blijft wellicht open wanneer tentenkamp Heumensoord op 1 juni sluit. Mogelijk gaat de school voor basis- en voortgezet onderwijs een streekfunctie vervullen.

Dat heeft staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) maandag gezegd na een bezoek aan de school. Hij vindt het belangrijk dat de opgebouwde kennis en expertise op deze grootste school voor vluchtelingkinderen behouden blijven.

Op de school krijgen ruim vijfhonderd kinderen van vluchtelingen uit tentenkamp Heumensoord bij Nijmegen les van 35 docenten. De school ging in januari open. De docenten hebben trainingen gevolgd voor de omgang met kinderen die uit een oorlogssituatie komen en die nog geen Nederlands spreken.

Volgens Dekker kunnen de kinderen niet meteen naar een gewone school maar hebben ze wel recht op onderwijs. Zijn ministerie blijft dat ook financieren. De minister zei dat er gesprekken gaande zijn over de toekomst van noodopvang Heumensoord en de ,,geweldige school die in zeven weken tijd uit de grond is gestampt.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.