nederland

‘Marktplaatsoplichters’ Bodegraven opgepakt

16 februari 2016Leestijd: 1 minuut

BODEGRAVEN (ANP) – De politie heeft dinsdag vier jonge mannen uit Bodegraven aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting via Marktplaats. De mannen, twee van twintig, een van zeventien en een van achttien, zouden onder meer smartphones en concertkaartjes te koop hebben aangeboden via Marktplaats.

Mensen betaalden ervoor, maar kregen de spullen niet. De politie kreeg 58 aangiftes binnen van oplichting tussen november 2013 en eind 2015, maar gaat ervan uit dat er nog meer gedupeerden zijn.

Hoeveel geld de mannen met hun praktijken hebben verdiend, is niet duidelijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.