nederland

Koenders naar veiligheidsconferentie München

10 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Bert Koenders doet vrijdag en zaterdag mee aan de jaarlijkse internationale veiligheidsconferentie in München. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken houdt in de Duitse stad onder meer een toespraak over cyberveiligheid.

De Münchner Sicherheitskonferenz, die voor de 52e keer wordt gehouden, staat dit jaar in het teken van de situatie in Syrië, de vluchtelingencrisis, het conflict in Oekraïne en de strijd tegen terrorisme.

Aan de conferentie nemen ongeveer dertig staatshoofden, regeringsleiders en ministers deel uit onder meer de Verenigde Staten, Rusland en Oekraïne. ,,De conferentie komt op een belangrijk moment. Het biedt de mogelijkheid om op hoog niveau van gedachten te wisselen over internationale veiligheid en concrete zaken te bespreken”, vindt Koenders.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.