Koenders: hulp aan vluchtelingen voorop

06 februari 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De hulp aan de tienduizenden Syriërs die nu uit (de omgeving van) Aleppo vluchten richting Turkije, moet voorop staan. Wie in zo’n nood verkeert als deze mensen op dit moment, moet worden opgevangen.

Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders zaterdag in Amsterdam na afloop van een overleg met buitenlandse collega’s, ook uit Turkije, en EU-buitenlandchef Federica Mogherini.

Mensen uit Aleppo en contreien slaan op de vlucht omdat de stad wordt geteisterd door zware bombardementen.

Koenders heeft een verklaring voor juist deze bombardementen: ,,Het is geen toeval dat die aanvallen van het regime-Assad, met Russische steun, plaatsvinden op het moment dat er in Genève een voorzichtig begin is gemaakt met vredesbesprekingen. De bombardementen zijn bedoeld om een nieuwe realiteit op de grond te creëren ten gunste van het regime-Assad.’’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.