nederland

Instroom asielzoekers blijft stabiel

16 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Afgelopen week is er door zevenhonderd mensen asiel aangevraagd in Nederland. Dat is de vierde week op rij waarin de toestroom van asielzoekers op hetzelfde niveau is gebleven, meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdag.

Eind vorig jaar kwamen elke week nog meer dan duizend asielzoekers naar Nederland. Ten opzichte van dezelfde vorig jaar is het aantal asielzoekers dat zich meldt ,,relatief hoog”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.