Hennis: geen nota’s bijven schrijven

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese defensiesamenwerking moet snel concreter worden. ,,We kunnen niet doorgaan met nota’s schrijven, we moeten handelen”, zei minister van Defensie Jeanine Plasschaert vrijdag in Amsterdam na overleg met haar EU-collega’s over het Europese Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid.

EU-buitenlandchef Federica Mogherini presenteerde vrijdag de bijbehorende strategie en sprak de verwachting uit dat daar de komende maanden ,,concrete plannen’’ op volgen.

Volgens Plasschaert kan geen enkel land de uitdagingen en dreigingen alleen aan. Als voorbeeld van goede samenwerking gaf ze de integratie van de Nederlandse en Duitse marine. ,,Dit is waar de toekomst van de Europese defensie over moet gaan.’’

NAVO-chef Jens Stoltenberg zei eerder op de dag dat de samenwerking tussen de EU en de NAVO moet worden versterkt vanwege de toegenomen dreiging vanuit Rusland en de zuidflank van Europa.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.