nederland

Geen norm voor kleinschaligheid mbo

18 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Mbo-scholen moeten niet te groot worden, maar krijgen daarvoor geen wettelijke norm opgelegd. Dat bleek donderdag uit een debat van de Tweede Kamer met onderwijsminister Jet Bussemaker. Voor zo’n norm (tot 5000 leerlingen) is in de Kamer geen draagvlak.

Leerlingen moeten volgens de minister op school wel ,,gekend, herkend en gemist” worden en bij vraagstukken niet ,,van het kastje naar de muur” worden gestuurd. Dat ze in een eerdere brief gewag maakte van ,,leerfabrieken”, schoot in het verkeerde keelgat van met name D66-Kamerlid Paul van Meenen. Het zou onnodig beledigend zijn voor grote scholen waar het wel goed gaat. Bussemaker had dit echter overgenomen uit de brief van een docent, zei ze.

Ze is in ieder geval blij dat ze ,,de steen in het vijver ” heeft gegooid en dat ,,het debat over de menselijke maat is losgebarsten” in het onderwijsveld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.