nederland

Feyenoord verliest ook bij PEC Zwolle

14 februari 2016Leestijd: 2 minuten

ZWOLLE (ANP) – Aan de historisch slechte reeks van Feyenoord komt maar geen einde. De zwalkende ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst incasseerde zondag bij PEC Zwolle de zevende nederlaag op rij: 3-1. Lars Veldwijk leidde het zwaar gehavende Zwolle, dat bijna een elftal aan geblesseerde spelers miste, met twee doelpunten en een assist langs het dramatisch spelende Feyenoord.

De al wekenlang ploeterende Rotterdammers speelden misschien wel hun slechtste wedstrijd van dit jaar. Alleen doelman Kenneth Vermeer onderscheidde zich in positieve zin. Vermeer had een bizarre week achter de rug waarin hij zowel tijdens de verloren klassieker tegen Ajax als bij een dartswedstrijd werd bedreigd, maar toonde in het besneeuwde Zwolle als enige Feyenoorder scherpte. De keeper voorkwam in zijn eentje dat de wedstrijd al na een half uur was gespeeld.

Vermeer had na een kwartier alleen geen antwoord toen Lars Veldwijk na een diepe bal van Wout Brama, waar Eric Botteghin zich volledig op verkeek, op hem afkwam. De spits prikte de bal met links in de hoek: 1-0. Die tegentreffer kwam als een mokerslag aan bij Feyenoord, waarbij het zelfvertrouwen toch al zo broos was. PEC Zwolle kreeg kans op kans, maar steeds redde Vermeer of stond de paal in de weg.

Opleving

Volledig uit het niets kwam Feyenoord een paar minuten voor rust langszij. Sven van Beek tikte de bal uit een hoekschop achter doelman Mickey van der Hart, die kort daarna wel voorkwam dat Bilal Basaikoglu de bezoekers zelfs op voorsprong kon brengen. De Rotterdamse opleving bleek van korte duur. Een paar minuten na rust kwam Feyenoord opnieuw op achterstand. Veldwijk pikte de bal aan de zijlijn op, kon ongehinderd opkomen en zag vervolgens hoe zijn achteruit lopende bewaker Van Beek op de rand van het strafschopgebied zomaar onderuit ging. Veldwijk kon de bal daarna simpel in de hoek schieten: 2-1.

Met Eljero Elia en Michiel Kramer als invallers probeerde Van Bronckhorst de zevende nederlaag op rij te voorkomen. Het leed werd in blessuretijd echter alleen maar nog groter, toen Veldwijk de 3-1 schonk aan Kingsley Ehizibue.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.