nederland

Eigen straat voor doodgeschoten agente

12 februari 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTELVEEN (ANP) – Gabrielle Cevat, de 28-jarige politieagente die in juli 2008 werd doodgeschoten, krijgt een eigen straat in Amstelveen. Dat heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt.

Inwoners van Amstelveen konden in december suggesties doen voor straatnamen in een nieuwe wijk. De gemeente werd daarop overstelpt met de naam van Gabrielle Cevat. Veel inzenders zijn zelf politiemensen.

Cevat werd doodgeschoten toen ze een man achtervolgde en aansprak op zijn slingerende rijgedrag. De man schoot haar direct neer. Eerder had hij al geschoten op het huis van zijn voormalige schoonouders. Hij bleek dronken te zijn. In 2010 werd de dader in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.