Driemaster Oosterschelde redt solozeiler

06 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – De Rotterdamse driemaster ‘Oosterschelde’ heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Atlantische oceaan een Italiaanse solozeiler gered. De man dreef rond op een stuurloos jacht zonder mast, dat bovendien water maakte.

Kapitein Maarten de Jong kreeg vrijdagavond een noodoproep binnen. De Oosterschelde bevond zich op dat moment op 90 mijl afstand tot het zinkende jacht en besloot onmiddellijk koers te zetten naar de laatst bekende positie van de boot met de naam de Tarabaralla.

De Oosterschelde arriveerde in de loop van de nacht bij de zeiler en kon hem veilig aan boord brengen. Het wrak van het jacht kon niet worden gered.

De Oosterschelde is op weg naar Martinique, waar de driemaster op 14 februari zal aankomen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.