nederland

Comedian tegen onveilig gedrag op overwegen

09 februari 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – ProRail zet een grappenmaker in bij een nieuwe campagne tegen onveilig gedrag op overwegen. Jandino Asporaat gaat de spoorbeheerder helpen de boodschap te verkondigen dat snel nog even oversteken terwijl de spoorbomen gesloten zijn, levensgevaarlijk is.

Bij echte filmpjes van mensen die onder gesloten spoorbomen doorlopen, geeft de presentator en stand-upcomedian op zijn eigen wijze commentaar. Doel van de campagne ‘Met een trein moet je geen grappen maken’ is zoveel mogelijk jongeren te bereiken.

Onveilig gedrag bij spoorwegovergangen kan tot de dood leiden. Vorig jaar vonden er in totaal 33 aanrijdingen op overwegen plaats. Dertien mensen verloren daarbij het leven. Twee mensen raakten zwaargewond en vier licht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.