nederland

Celstraf geëist voor doodsteken klasgenoot

11 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Tegen Anthony D. (17), die in oktober 2014 een klasgenoot neerstak op een middelbare school in Voorburg, is donderdag in hoger beroep twintig maanden cel en jeugd-tbs geëist. Het slachtoffer, de vijftienjarige Wesley, overleefde het niet.

Het Openbaar Ministerie heeft de straf geëist voor moord. De eis is gelijk aan de straf die de rechtbank in 2015 oplegde. Anthony en zijn advocaat waren in hoger beroep gegaan tegen de straf, omdat er volgens hen geen sprake was van moord en de straf te hoog zou zijn. De zaak dient bij het gerechtshof Den Haag.

Anthony kreeg ruzie met klasgenoot Wesley (15) tijdens een les Nederlands op het Corbulo College in Voorburg. In de pauze pakte hij vervolgens een mes uit zijn kluisje. Hij liep naar Wesley en stak hem in zijn nek. Wesley liep zwaargewond de school in en bezweek in het kantoor van de adjunct-directeur aan zijn verwondingen.

Naar eigen zeggen werd Anthony D. gepest. De rechtbank ging daar vorig jaar niet in mee, omdat er geen concreet bewijs was van langdurig pesten. Ook was er volgens de rechters geen sprake van noodweer.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.