Buurtzorg wil thuiszorg van TSN overnemen

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ALMELO (ANP) – Buurtzorg Nederland wil de meeste thuiszorgactiviteiten van TSN overnemen. Het bedrijf stuurt maandag een definitief aanbod aan de betrokken gemeenten. De bewindvoerders van TSN noemen het plan van Buurtzorg ,,het beste voor de medewerkers en cliënten” en adviseren om het te steunen.

TSN maakte dat vrijdag bekend. De gemeenten hebben twee weken de tijd om op het voorstel van Buurtzorg te reageren. Buurtzorg is de grootste aanbieder van wijkverpleging.

Over de inhoud van het plan is nog niets bekend. De bewindvoerders dringen er bij de gemeenten op aan dat zij hun rekeningen op tijd betalen, zodat de TSN-medewerkers ook in februari hun salaris krijgen. ,,De continuïteit van zorg aan de 40.000 cliënten en de werkgelegenheid voor 10.000 medewerkers van TSN Thuiszorg staat voorop.”

TSN kreeg eind november uitstel van betaling. Volgens de bewindvoerders is ,,een faillissement binnen enkele dagen” niet aan de orde.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.