nederland

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

18 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Openbare bibliotheken gaan digibeten en mensen zonder computer helpen bij de belastingaangifte of andere zaken met de fiscus. Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes tekende hiervoor donderdag een overeenkomst met de bibliotheken in de openbare bibliotheek van Den Haag.

Belangstellenden kunnen zich bij bibliotheken aanmelden voor de cursus ‘werken met de e-overheid’. Hier leren ze de basisvaardigheden zoals inloggen met hun persoonlijke digitale code DigiD. Daarna kunnen ze gebruik maken van de computers van de bibliotheek om de aangifte daadwerkelijk te doen. Er loopt altijd een bibliotheekmedewerker rond die even bij kan springen.

De Belastingdienst heeft 1,9 miljoen euro uitgetrokken om mensen op deze manier te helpen met de digitale aangifte. Het is een tegemoetkoming voor het verdwijnen van de blauwe envelop.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.