nederland

Beeld en Geluid ontruimd vanwege rook

15 februari 2016Leestijd: 1 minuut

HILVERSUM (ANP) – Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum is maandag korte tijd ontruimd geweest vanwege rookontwikkeling na een brand in een technische ruimte, meldt een woordvoerder van de brandweer. Vijf mensen zijn voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze rook hadden ingeademd.

De ontruiming van het pand gebeurde op aandringen van bedrijfshulpverleners, zegt de woordvoerder. De brand ontstond aan het begin van de middag in de kelder van het museum. Iets na 14.00 uur was de brand geblust. Kort daarna is het pand weer in gebruik genomen. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is op maandag gesloten voor bezoekers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.