nederland

Arrestaties in omvangrijke bankpasfraude

17 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ALKMAAR/AMSTERDAM (ANP) – In de strijd tegen bankpasfraude heeft het cybercrimeteam van de politie Noord-Holland vier verdachten aangehouden. De arrestaties vonden de afgelopen maanden plaats, maakte de politie woensdag bekend.

De verdachten, 21 tot 25 jaar oud en allen afkomstig uit Amsterdam, zouden duizenden e-mails en brieven die afkomstig leken van banken door het hele land hebben verstuurd. Klanten van de bank werden opgeroepen om hun huidige bankpas op te sturen omdat er een nieuwe bankpas klaar zou liggen. Om mensen over te streep te trekken, werd onder meer het argument ingezet dat de nieuwe pas beter beveiligd zou zijn, of dat mensen er geld mee konden besparen.

Eerder al ontfutselde de bende op slinkse wijze de pincode van mensen om vervolgens de ingestuurde bankpassen in de post te onderscheppen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.