nederland

Arrestaties bij protestmars bij De Kuip

21 februari 2016

ROTTERDAM (ANP) – De politie heeft zondagmiddag voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en Roda JC in de eredivisie drie voetbalsupporters gearresteerd. De fans maakten onderdeel uit van een grote groep die een protestmars hield vanwege de slechte prestaties van Feyenoord.

De politie wilde niet dat de groep op zou trekken richting het Maasgebouw bij De Kuip en greep daarom in. Een groep van zeshonderd tot achthonderd supporters werd geïsoleerd en daarna gecontroleerd op spullen die ze bij zich hadden. In september 2011 waren er flinke rellen rond De Kuip. Een groep supporters probeerde toen het Maasgebouw binnen te komen.

Twee fans zijn aangehouden vanwege beledigingen. Een andere supporter maakte zich schuldig aan openbare geweldpleging. De politie verwacht dat het aantal arrestaties nog oploopt.

De supporters hielden zondag een protestmars om hun onvrede te laten blijken over het beleid van hun favoriete club. De protesterende Feyenoorders hadden verhuisdozen bij zich, die ze wilden afgeven bij het Maasgebouw waarin de directie zetelt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.