nederland

Amsterdam weer ietsje veiliger

12 februari 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – In 2015 waren er minder inbraken en fors minder straatroven in Amsterdam, maar het aantal overvallen en gevallen van zakkenrollerij nam licht toe. Reden voor burgemeester Eberhard van der Laan om zijn zegeningen te tellen, maar nog niet tevreden achterover te leunen. Hij zei dat vrijdag tijdens de presentatie van de veiligheidscijfers in de hoofdstad.

,,We gaan duidelijk de goeie kant op. De stad doet het goed. Ze is niet alleen gebouwd op palen, maar ook op schokdempers: er is veel weerbaarheid en incasseringsvermogen in Amsterdam”, aldus Van der Laan.

Hij doelt niet alleen op de vermindering van het aantal zogeheten high impact crimes (zakkenrollerij, straatroof, overvallen, inbraken), maar ook op de komst van honderden vluchtelingen naar de stad. Dat gaat vooralsnog goed, dankzij een ,,broos draagvlak”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.