nederland

Afsluitdijk weer open na storing

07 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Het verkeer heeft zondagavond bijna twee uur lang geen gebruik kunnen maken van de Afsluitdijk richting Friesland. Opnieuw was een technisch probleem met de Lorentzsluizen de boosdoener. De storing leidde op de A7 tot een kilometerslange file.

Even na 19.30 uur was de storing verholpen en kon het verkeer weer over de Afsluitdijk rijden, aldus een woordvoerder van de ANWB. Vorige week zaterdag ging ook al een brug op de dijk defect. Door een kabelbreuk was er een storing in zowel de noorder- als de zuiderbrug van het sluizencomplex. Het verkeer stond toen urenlang in de file.

Het Lorentzsluizencomplex is 83 jaar oud en heeft groot onderhoud nodig. Met de vervanging van het bedieningssysteem wil Rijkswaterstaat over anderhalve maand beginnen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.