Mona Keijzer kan ‘analyses’ over verkiezingen niet meer aanhoren

20 maart 2023Leestijd: 2 minuten
Mona Keijzer. Foto: ANP.

Voormalig CDA-politica Mona Keijzer schrijft de ergernis over sussende verklaringen voor de uitslag van de verkiezingen voor Provinciale Staten van zich af.

Dat doet ze in een stuk op haar website. Ze ergert zich aan verklaringen over de verkiezingsuitslag als zou de kiezer het bij het verkeerde eind hebben.

De voormalige staatssecretaris van Economische Zaken, die intussen voor zichzelf is begonnen, wijst op het haars inziens verkeerde beleid van het kabinet van VVD, D66, CDA en ChristenUnie.

Mona Keijzer: ‘Stikstofbeleid niet van God gegeven wet’

‘Het stikstofbeleid is niet een onontkoombare van God gegeven wet maar een juridisch en technisch construct waarin ook andere keuzes mogelijk zijn. Veel van de mensen die BBB gestemd hebben, zijn het simpelweg oneens met de in Brussel en Den Haag gemaakte keuzes. Omdat ze andere prioriteiten hebben, omdat ze hun gemeenschap belangrijker vinden dan de in hun omgeving aangewezen plantjes die nu niet tot wasdom komen, omdat ‘computer says no’, eenvoudigweg niet volstaat,’ aldus Keijzer.

Ze is het ook oneens met de visie dat er geen problemen met asielopvang zouden zijn als die opvang na 2016 maar niet was afgebouwd. Keijzer wijst op het tekort aan huisvesting, de druk op de zorg en het onderwijs. Voorzieningen die grote aantallen nieuwkomers simpelweg niet aankunnen.

Keijzer ergert zich dat ‘hardwerkende mannen of vrouwen die hun belastingen gewoon betalen, kinderen opvoeden, ouders verzorgen en vrijwilligerswerk doen te horen krijgen dat ze ‘niet woke genoeg, niet groen genoeg, onverantwoordelijk, volks of populistisch zijn.’

Lees het hele stuk op haar website.