Premium Lock Brusselse ban op Chinees TikTok

28 februari 2023Leestijd: 2 minuten
Na ambtenaren moeten ook Brusselse parlementariërs afkicken van TikTok. Foto: Thierry Tronnel/Corbis/Getty Images

EU-correspondent René van Rijckevorsel over het verbod van de populaire app TikTok voor EU-ambtenaren.

De 35.500 Brusselse Europese Unie-ambtenaren van de Commissie en de Raad moeten voor 15 maart hun TikTok-app van hun mobiele telefoon en andere apparatuur verwijderen. Het Europarlement volgt waarschijnlijk snel.

De Europese Commissie is bezorgd over de veiligheid van de video-app, die eigendom is van het Chinese technologiebedrijf ByteDance. Met TikTok maken gebruikers korte filmpjes die zij op het sociale medium delen. TikTok heeft wereldwijd ruim 1 miljard gebruikers.

TikTok maakte in november 2022 bekend dat medewerkers informatie over gebruikers kunnen inzien. IT-bedrijf Internet 2.0 ontdekte dat TikTok toegang heeft tot locatiegegevens, kalender en de contactenlijst van gebruikers. Ook weet TikTok op welke wifi zij inloggen.

De Tweede Kamer wil een TikTok-ban voor telefoons van rijksambtenaren

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.