Premium Lock Lekker dichtbij huis samen met Bollo in de natuur

12 juli 2022Leestijd: 9 minuten
Veel waterpret bij het Landal-resort De Reeuwijkse Plassen. Foto: Landal

Door fusieplannen is de toekomst van Landal GreenParks zeer onduidelijk. Voorlopig genieten de gasten van soms haast idyllisch aandoende parken.

Het is vrijdagmiddag rond drie uur en de parkeerplaats van Waterparc Veluwemeer begint al aardig vol te stromen. Officieel zijn de huisjes in Biddinghuizen pas een uur later beschikbaar, maar de bezoekers werpen hoopvolle blikken op het bord boven de receptie om te zien of ze al eerder in het hunne terecht kunnen. Wanneer het zover is, krijgen ze door een vriendelijke medewerkster van Landal GreenParks informatie verschaft over het komende verblijf en wordt de sleutel overhandigd, alsmede een pasje dat het mogelijk maakt een slagboom in beweging te brengen en het park op te rijden.

Bij het Veluwemeer mag de auto bij de accommodatie worden geparkeerd. Geen overbodige luxe, want er moeten heel wat spullen worden meegevoerd. Wc-rollen, handdoeken, pakken koffie, afwasborstels en wat voor nuttige dingen al niet meer. Bezoekers die met het openbaar vervoer arriveren, zijn dan ook een zeldzaamheid. Sowieso is het modale, fraai in de natuur gelegen vakantiepark niet heel eenvoudig bereikbaar met trein of bus.

Gasten klagen het meest over slecht gereinigde huisjes

Het betreden van de besproken accommodatie gaat altijd met een zekere spanning gepaard. Uit onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd op parkvakanties.nl, ‘dé vakantiepark-expert van Nederland’, blijkt dat de clientèle het meest klaagt over slecht gereinigde huisjes en onaangename geurtjes, zodat het altijd even afwachten is of de schoonmaakdienst haar werk naar behoren heeft verricht. Ook dwaalt onwillekeurig de blik af naar naburige huisjes, uit vrees dat een grote groep luidruchtige jongeren hier voor de komende dagen beslag op heeft gelegd.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Ouderwetse gasten die dvd’s hebben meegenomen, doen er verstandig aan het afspeelapparaat te controleren. Dit is namelijk meestal niet correct aangesloten of gaat vergezeld van een ondeugdelijke afstandsbediening. Het is nooit zeker of de receptie tijdens spitsuur op een drukke aankomstdag de telefoon opneemt voor het aanhoren van een dergelijke klacht, maar deze keer gaat het vlotjes. Snel meldt zich een behulpzame technicus die, na netjes zijn schoenen te hebben uitgedaan, het probleem verhelpt. Wel merkt hij op dat dvd-spelers erg uit de mode zijn en misschien binnenkort geheel uit de huisjes verdwijnen. Gelukkig neemt hij ook nog even de moeite om uit te leggen hoe de open haard aan de praat kan worden gekregen, want deze is lastiger te bedienen dan de handleiding in de kast doet vermoeden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw