In Brussel Premium Corner

Door Poetin is Balkan geopolitieke prioriteit voor EU

12 mei 2022Leestijd: 2 minuten

De Russische inval in Oekraïne en de Brusselse belofte aan Kiev over een lidmaatschap van de Europese Unie, hebben in een aantal hoofdsteden de hoop op een eigen lidmaatschap van de EU doen opleven.

Zoals in de stad waar Feyenoord op 25 mei de finale van de Conference League speelt, Tirana. Albanië is met Noord-Macedonië, Montenegro en Servië een ‘kandidaat-lidstaat’ van de EU. Bosnië en Herzegovina, en Kosovo zijn ‘mogelijke kandidaten’.

Luister ook de nieuwste aflevering van de EU-podcast BruXL met René van Rijckevorsel (tekst gaat hieronder verder):

Deze zes worden in Brussel aangeduid als de ‘Westelijke Balkan’ en zijn een eeuwig vast punt op de agenda van de buitenlandministers van de Europese Raad, zo ook op 16 mei.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.