Afrikaans-Europese top Premium Corner

Nobel doel: ‘meer welvaart voor Europa en Afrika’

09 februari 2022Leestijd: 2 minuten

Voor het eerst in vijf jaar is er op 17 en 18 februari weer eens een Afrikaans-Europese top, In Brussel dit keer. Het is in het belang Europese Unie om het immense continent welvarender te maken.

Meer over de EU en Afrika? Luister naar de nieuwe aflevering van EW’s podcast BruXL (tekst gaat hieronder verder):

Eind volgende week komen na eindeloos uitstel voor de zesde keer de leiders van de Europese en de Afrikaanse Unie bij elkaar. Jazeker, er is ook een Afrikaanse Unie (AU), met een hoofdkantoor in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Alle Afrikaanse landen zijn lid, al wordt geregeld een lidmaatschap tijdelijk opgeschort na een staatsgreep. Daarnaast is er een vrijhandelszone, waarvan dertig landen van de AU lid zijn, vooral in West- en zuidelijk Afrika.

De laatste EU-AU-top was in 2017 in Ivoorkust. De agenda van de top op 17 en 18 februari in Brussel ademt een en al gelijkwaardigheid: ‘De top is een unieke gelegenheid om de ­basis te leggen voor een hernieuwd en diepgaander partnerschap AU-EU […] De leiders zullen bespreken hoe beide continenten meer welvaart kunnen opbouwen. Doel is een ambi­tieus investe­rings­pakket Afrika-Europa te lanceren, met aandacht voor mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering en de gezondheids­crisis.’

Klik hier voor de agendapunten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.