Moordonderzoek Premium Corner

Alle moorden van 2021 op een rij: veel jonge daders

11 januari 2022Leestijd: 16 minuten

In 2021 zijn in totaal 122 slachtoffers gevallen bij dodelijk geweld. Bij ruzies en relationeel geweld vielen de meeste slachtoffers, zo blijkt uit het doorlopende moordonderzoek van EW.

Voor zover bekend zijn er het afgelopen jaar zeven liquidaties gepleegd, waaronder die op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij werd in juli in het centrum van Amsterdam onder vuur genomen door de 21-jarige Delano G. en overleed een week later aan zijn verwondingen.

Peter R. de Vries

Lees deze reconstructie van de moord op Peter R. de Vries: Feitenrelaas van een voorspelde moord

Opvallend is het aandeel van tieners en jonge twintigers bij moord en doodslag. In het geval van een conflict grijpen ze verontrustend snel naar wapens. Daarbij gaat het niet alleen om steekwapens, maar ook om vuurwapens. Zware criminelen zetten jongens met een laag iq in voor huurmoorden.

JANUARI: 8

5-1 Nijmegen (44e straat Lankforst)

In een flat is de 37-jarige Mustafa Achouitar doodgeschoten. Later is de 49-jarige vermeende schutter opgepakt. Mogelijk geldruzie.

10-1 Almelo (Het Wendelgoor)

Twee broers van 15 en 17 jaar wurgen de 14-jarige Lotte en verstoppen haar lichaam onder het riet. Zij hadden beiden een relatie met het slachtoffer en hadden ruzie over een naaktfoto van de oudste broer die zij had gedeeld met vriendinnen. Ze krijgen respectievelijk 1 en 2 jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Volgens deskundigen zijn de jongens zwakzinnig.

13-1 Rotterdam (Oosterse Tuin)

In zijn huis ligt de 62-jarige Antilliaan Elfrid Nisia in een plas bloed. Zijn 27-jarige stiefzoon Brian M. heeft hem in een psychose  met een tafelpoot en een halter doodgeslagen. De moord heeft hij gefilmd. Volgens deskundigen is hij schizofreen. Het OM eist tbs.

23-1 Boxtel (Oude Boomgaard)

In zijn B & B werd de 73-jarige Henk van den Oetelaar slachtoffer van een roofoverval. Hij was vastgebonden op een stoel. Later worden drie Litouwers van 33, 36 en 39 jaar aangehouden.

23-1 Den Haag (Roggeveenstraat)

In een woning is de 38-jarige Karina van Dijk in bed doodgestoken. Verdachte is de 23-jarige Gennaro L. Zijn 58-jarige vader lag naast het slachtoffer in bed.

23-1 Heerlen (Oude Brunssummerweg)

In het ziekenhuis overlijdt een 19-jarige man na een steekpartij. Verdachte is een 20-jarige bekende.

24-1 Castricum (Lijsterbeslaan)

In hun woning slaat de 55-jarige Svetlana G. met een houten voorwerp haar 56-jarige man dood. Volgens deskundigen is de vrouw volledig ontoerekeningsvatbaar. Zij adviseren tbs.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.