In Den Haag Premium Corner

Politiek weekboek: De Grave toch geen voorzitter

07 december 2021Leestijd: 2 minuten

Afghanistan

Oud-minister van Defensie Frank de Grave (VVD) trok zich terug als kandidaat-voorzitter van de commissie die de chao­tische evacuatie uit Afghanistan gaat onderzoeken. Hij deed dat nadat de hele oppositie had geoordeeld dat hij geen voorzitter kon worden. De Grave zou als oud-minister van een bij de evacuatie betrokken departement de schijn van partijdigheid tegen hebben. Daarop vreesde hij de commissie niet verantwoord te kunnen leiden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.