Premium Lock Politiek weekboek: achter kussens Kaag zat verhaal

13 oktober 2021Leestijd: 2 minuten
Staatssecretaris Dennis Wiersma (VVD) op een Binnenhof waar de klinkers weer netjes liggen. Foto: Bart Maat/ANP

Leven

De aankoop van kussens tijdens formatieoverleg door ­Sigrid Kaag (D66) ijlde na in het jongste formatiedebat. Farid Azarkan (DENK) vroeg ernaar, waarop Kaag hem ‘mijn leven’ schetste. Dat ze al dertig jaar fulltime werkt, meestal zestig, zeventig uur. En hoe ze in juni in alle drukte was verhuisd en een pauze in een formatieronde had benut om ontbrekende kussens te kopen. ‘Het is volgens mij een soort arborecht dat je in een pauze even mag doen wat je zelf wilt,’ zei ze. ‘Ik heb hernia’s gehad. Goede kussens zijn belangrijk.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.