In Aldeboarn Premium Corner

Wolf niet welkom in de Friese wei

04 augustus 2021

Op een afgelegen boerderij in het Friese dorp Aldeboarn woont Jehan Bouma (47), schapenboer en voorzitter van Stichting Wolvenhek Fryslân. De afgelopen weken heeft een wolvenhek op de Fries-Drentse grens – oud-commissaris van (toen) de Koningin Hans Wiegel sloeg de eerste paal – tot veel rumoer geleid. Het hek moet de wolf uit het veerijke weidegebied zien te houden. ‘Ik wil gewoon niet ’s nachts wakker liggen, en piekeren hoe het met mijn schapen is,’ zegt Bouma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.