Livestream

Volg hier vanaf 20.00 uur de HJ Schoo-lezing van Sigrid Kaag

15 juli 2021Leestijd: 2 minuten

Sigrid Kaag houdt maandagavond 6 september de dertiende HJ Schoo-lezing. De D66-leider zal de lezing uitspreken in De Rode Hoed in Amsterdam. Titel van haar lezing luidt ‘De roeping van mijn generatie’. De lezing is hier live te volgen via NPO Politiek en verschijnt later ook op het YouTube-kanaal van EW.

Volg de HJ Schoo-lezing vanaf 20.00 uur ook via Twitter:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De HJ Schoo-lezing is een eerbetoon aan de journalist, columnist en essayist HJ Schoo (1945-2007), voormalig hoofdredacteur van Elsevier Weekblad (1993-1999), lid van de hoofdredactie van de Volkskrant, en uitgever van Vrij Nederland, Opzij en Psychologie Magazine. Hij overleed in 2007 op 61-jarige leeftijd.

Sigrid Agnes Maria Kaag (1961) is partijleider van D66.  Als lijsttrekker van D66 bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer veroverde ze op 17 maart dit jaar 24 zetels, waarmee D66 de tweede fractie in de Tweede Kamer werd. Ze is minister van Buitenlandse Zaken en was sinds oktober 2017 minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Voor haar carrière in Den Haag was ze diplomate bij de Verenigde Naties. Ze begon haar loopbaan bij Shell en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Schoo-lezing is officieuze opening politieke seizoen

De HJ Schoo-lezing geldt als de officieuze opening van het politieke seizoen en wordt georganiseerd door de redactie van EW. Eerdere sprekers waren Meindert Fennema, Frans Vera, Frits Bolkestein, Thierry Baudet, Mark Rutte, Frans Timmermans, Ahmed Aboutaleb, Edith Schippers, Sybrand Buma, Peter Altmaier, Wopke Hoekstra en Klaas Knot.

Update 23 augustus: Kaarten zijn uitverkocht.