1 jaar corona Premium Corner

Hoe corona De Bilt trof

10 maart 2021Leestijd: 3 minuten

Het leven stond op zijn kop, maar ging ook door. Een jaar corona via de ogen van inwoners van De Bilt, een dorp als vele andere, maar ook de thuisbasis van het RIVM. ‘De zwaarte bleef, de lichtheid is uit het leven.’

Foto’s: Guido Benschop

Luister ook de podcast:

De rood-wit geblokte afzetting op de weg naar het RIVM herinnert aan de keer dat boeren met trekkers oprukten om te protesteren tegen de stikstofcijfers. Met het oog op mogelijke nieuwe protesten bleven de hekken staan. Daarbij wordt inmiddels niet meer alleen gedacht aan boeren, maar ook aan demonstranten die hun ongenoegen over de lockdown willen ventileren.

Want de modellen die de verspreiding van het coronavirus proberen te voorspellen en die tot de strenge maatregelen hebben geleid, komen uit het wat sinister ogende bakstenen gebouw op de grens van De Bilt en Bilthoven. Het rekenwerk van de modelleurs daarbinnen bepaalt nu al ruim twaalf maanden mede het dagelijks leven van alle Nederlanders, zo ook van de ongeveer 11.000 inwoners van het dorp De Bilt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.