Stuur in

Kopen op een oververhitte huizenmarkt: wat is uw ervaring?

18 februari 2021

Het tekort aan woningen in Nederland leidt tot gekte op de huizenmarkt. Wat is uw ervaring? Stuur deze op naar de redactie van EW.

Een pandemie? Dreigende economische crisis? Niets lijkt huizenkopers tegen te houden op de woningmarkt. De rente staat nog steeds historisch laag en volgens onderzoek uit januari verwachten starters juist dit jaar hun slag te kunnen slaan. Het afschaffen van de overdrachtsbelasting heeft een aanzuigende werking.

In Nederland is nog altijd een groot tekort aan huizen, naar schatting 330.000. Verwachtte Rabobank aanvankelijk nog een stabilisering van de huizenprijzen in 2021, inmiddels heeft de bank dat scenario bijgesteld naar een stijging van de prijzen met 8 procent.

Waanzinnige prijzen

In de hoofdstad is 50.000 tot 7o.000 euro overbieden op een huis eerder de regel dan uitzondering, zijn er aankoopmakelaars die door de huidige situatie pas kopers bijstaan vanaf een budget van 400.000 euro en zien verkopers er geen been in om na een finale bieding een hogere bieding van een ander te accepteren. Overigens beperkt dit soort verhalen zich niet tot Amsterdam. In heel Nederland is sprake van gekte op de huizenmarkt.

EW verzamelt verhalen over de grootste excessen op de huizenmarkt. Wat is uw ervaring, of wat hebt u gehoord in uw directe omgeving? Stuur uw verhaal naar [email protected]

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.