In Den Haag Premium Corner

Politiek weekboek: recordaantal lijsten gemeld

06 januari 2021Leestijd: 2 minuten

Verkiezingen

Meldden zich in 2017 bij de Kiesraad nog 81 partijnamen aan voor mogelijke deelname aan de Kamerverkiezingen in maart, dit keer zijn het er 89. Een record. Nieuw zijn 26 namen, zoals Lijst Henk Krol en Splinter van Femke Merel van Kooten-Arissen. Een tweetal dat al diverse overstappen maakte. Andere nieuwelingen: Nuchter Nederland, Liberaal Nederland en de islamitische partijen NIDA en Partij van de Eenheid. Of ze ook echt meedoen, blijkt in februari.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.